Yhteystiedot

Mariankatu 24 D, 00170 Helsinki 045 229 7998 info@kauneushoitolakruunu.fi

Aukioloajat

MA - PE 10:00- 18:00
LA Sopimuksen mukaan
SU Suljettu

Microblading

Microblading -tekniikasta on tullut nykyajan kauneustrendi. Luonnolliset ja tuuheat kulmakarvat ovat nyt todella haluttuja ja tällä tekniikalla saamme sen toteutumaan. Kulmakarvat ovat todella tärkeä osa kasvojen piirteitä ja oikeanlainen kulmakarvamuoto korostaa ja kaunistaa kasvojamme. Kulmakarvat tuovat katseeseen intensiivisyyttä ja voimaa, ja ne toimivat kasvojen tasapainoittavina kehyksinä. Harvalla meistä on kuitenkaan luonnostaan kauniin muotoiset, tuuheat tai symmetriset kulmakarvat. Tänä päivänä se ei ole kuitenkaan mikään ongelma, koska microblading -tekniikalla saamme sen aikaiseksi. Microblading -tekniikka on tämän hetken puhutuimmista ja suosituimmista menetelmistä, jolla saadaan luonnolliset ja upean näköiset kulmakarvat ja juuri jokaisen yksilöllisten toiveiden mukaisesti.

Kauneushoitola Kruunu Helsingissä tällä hetkellä ainoa Suomessa oleva PhiBrows Master, joka myös kouluttaa muita microblading-artisteja kyseistä Phibrows microblading -tekniikkaa.

Mitä Microblading on?

Microblading on kulmamuotoilua karvatekniikalla, joka tehdään käsityönä kynällä, jossa on pienissä rivissä olevia steriloituja neuloja. Microblading -kulmamuotoilutekniikka mahdollistaa todella luonnollisen ja hienostuneen lopputuloksen. Me jätämme ohuita hiusmaisia jälkiä, jotka yhdistyvät omiin kulmakarvojen kanssa. Näin saamme aikaan vaikutelman aidon näköisestä kulmakarvasta. Tulokset ovat luonnollisen näköisiä huolimatta siitä, kuinka paljon karvaa on lähtökohtaisesti. Microblading -karvatekniikalla voidaan saada kulmakarvat näyttämään taas upeilta.

Microblading -toimenpiteen aikana laitetaan pigmenttiä ihon pintakerrokseen eli epidermikseen. Microblading ei ole pysyvä pigmentointi, sillä se tehdään ihon pinnalle, jolloin väri haalistuu ihon uusiutumisen ja aineenvaihdunnan myötä. Microblading sopii hyvin vaihtoehdoksi, mikäli kulmakarvoja ei ole luonnostaan lainkaan. Sillä voidaan täydentää kulmakarvoissa olevia aukkoja sekä korjata väriä, muotoa, symmetriaa tai jos on menettänyt sairautensa takia kulmakarvoja. Microblading -kulmat helpottavat ja nopeuttavat meikkaamista. Microblading on turvallinen menetelmä, kun se tehdään oikealla tekniikalla ja syvyydellä sekä laaduikkailla tuotteilla ja pigmenteillä. Microblading ei vahingoita omia kulmia ollenkaan ja toimenpiteen aikana voi muutama oma karva lähteä terän mukaan mutta karvankasvu uusiutuu. Toimenpiteen aikana myös karvoja siirrellään vastakarvan suuntaan, näin ollen omat karvat ei vahingoitu lähes ollenkaan. Microblading ei myös vahingoita ihoa oikein tehtynä, koska iho uusiutuu 28 päivän välein ja näin ollen iho paranee itsestään.

Asiakkaan tulee kertoa microbladingtekijälle hänen senhetkinen terveydentilansa ja mahdollisista sairauksistaan sekä allekirjoittaa vastuuvapautuslomakkeen ennen toimenpidettä. Microbladingtekniikalla tehdyt kulmat kestävät noin 10-12 kuukautta. Pysyvyys on kuitenkin yksilöllistä. Se riippuu muun muuassa ihotyypistä, kuinka paljon hikoilee, ottaako aurinkoa, käykö saunassa ja tekeekö
kosmeettista kuorintaa jne.

Esimerkiksi pintakuiva tai kuiva ja ohut iho pitää värejä paremmin kuin rasvainen iho. Kuivassa ihossa talirauhasten toiminta ja verenkierto on hitaampaa, joka tarkoittaa hidasta aineenvaihduntaa ja uusiutumista, jolloin pigmentti pysyy iholla kauemmin. Rasvaisella ihotyypillä uusiutuu iho vilkkaammin jolloin värin pysyvyys on myös heikompaa. Näin ollen rasvaisella ihotyypillä microbladingkulmia voi tulla vahvistamaan ennen kuin se haalistuu kokonaan (5-8 kk. päästä ensimmäisestä vahvistustoimenpiteestä).

Microblading ei tule ottaa jos sinulla on jokin seuraavista sairauksista:

Lisää kondrainindikaatiosta jutellaan microblading -tekijän kanssa ja katsotaan sopivuus toimenpiteelle.

Hoidon kulku microbladingissä

 1. Hoitokohta puhdistetaan meikistä ja desinfioidaan.
 2. Piirretään haluttu kulmamuoto käyttäen kultaista suhdetta ja Golden Ratio Diveriä
 3. Mittaus PhiApp ohjelmalla, joka mittää kulmien symmetrisyyden
 4. Nypitään ylimääräiset kulmakarvat
 5. Täytetään ääriviivojen sisältä pigmentillä
 6. Molempiin kulmiin tehdään linjat n. 2-3 kierrosta
 7. Värimaski
 8. Puhdistetaan kulmat
 9. Käsittelyn jälkeen pestään ja huuhdellaan neutraalilla saippualla
 10. Tulokset nähtävissä välittömästi
 11. Leviteään kulmiin After care -voidetta (sisältää hunajaa, paraffin oil)
 12.  Vältä käsitellyn alueen koskettelua
 13. Älä altista käsiteltyä aluetta voimakkaalle kuumuudelle (esim. solariumkäsittelylle, saunalle, voimakkaalle auringonpaisteelle) tai äärimmäiselle kylmyydelle, ennen kuin turvotus ja punoitus on hävinnyt.

Konsultointi ennen toimenpidettä

Konsultoinnissa käyminen on tärkeää ennen toimenpidettä. Konsultaatio on Kauneushoitola Kruunussa ilmainen, eikä se sido asiakasta mihinkään. Pyydämme asiakasta aina varaamaan konsultaation käynnin ennen microblading -toimenpidettä. Konsultaatiossa esitellään microblading -tekniikasta, käydään yhdessä asiakkaan kanssa hänen toiveet, mahdolliset kontraindikaatiot, tarkistetaan asiakkaan ihotyyppi ja mahdolliset iho-ongelmat. Konsultaatiossa tutkitaan tarkemmin erikseen jokaisen asiakkaan sopivuus toimenpiteeseen. Jos kuitenkin tunnet, että sinulla ei ole esteitä microbladingille, niin voit suoraan varata ajan toimenpiteelle ilman konsultaatiota.

Ennen Microblading -toimenpidettä

Ennen toimenpidettä ohjeistetaan asiakasta olemaan kaksi viikkoa värjäämättä kulmia kestoväreillä. 24 tuntia ennen toimenpidettä ei saa käyttää päihteitä, alkoholia, eikä saa juoda kahvia, koska se kiihdyttää verenkiertoa. Ei verenohennuslääkeitä, eikä kipulääkkeitä, kuten ibuprofeenia tai aspiriinia. Suosittelemme myös välttäämään lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus kehoosi.

Phibrows -pigmentit

Kauneushoitola Kruunu käyttää Microblading -kulmien tekoon Saksassa valmistettuja, maailmanlaajuisesti arvostettuja Phibrows Academyn kehittämiä värejä, jotka ovat 100% positiivisia iholle eivätkä ole haitallisia. Viidennen sukupolven Phibrows pigmenttejä kutsutaan SUPE-pigmenteiksi. Alkuperäisiä synteettisiä pigmenttejä on paranneltu 4 kertaa kahden vuoden aikana. Pigmentin tärkein
ominaisuus on se, että se täyttää olennaiset terveys- ja turvallisuusvaatimukset, toiseksi tärkein ominaisuus on pigmentin pysyvyys.

SUPE pigmentit sisältävät kolme väriä, jotka eivät ole ainoastaan intensiivisiä ja kestäviä vaan pysyvät muuttumattomina. Värit haalistuvat hitaasti ja kauniisti säilyttäen halutun sävyn pitkään kunnes pigmentti katoaa kokonaan. Jokainen pigmentti materiaali on testattu erikseen mahdollisia epäpuhtauksia varten laboratorioiden kautta. Phibrows pigmentit täyttävät kaikki terveys- ja turvallisuusvaatimukset ja ovat ystävällisiä iholle. Värit ovat täysin vegaanisia ja niitä ei ole testattu eläinkokein. Kaikki Phibrows -pigmentit ovat turvallisia ja takaavat täydellisen lopputuloksen.

Microblading -toimenpide Kauneushoitola Kruunussa

Microblading kulmien tekemiseen varataan aikaa noin kaksi tuntia. Aika pitää sisällään valmistelun, kulmien muotoilun, Microblading -toimenpide ja jälkihoito-ohjeet. Ennen toimenpidettä piirretään asiakkaalle kulmamuoto. Muotoilun aikana käytetään PhiAcademyn perustajan Branko Babicin suunnittelemaa Golden Ratio Divideriä, jolla mitataan asiakkaalle symmetriset kulmakarvat kasvojen muodon mukaan, käyttäen Phibrowsin kultaista suhdetta 1.618. Kun asiakas on hyväksynyt kulmamuodon, valitaan pigmentti, joka sopii hänen ihon ja alkuperäisten kulmakarvojen väriin parhaiten. Tämän jälkeen täytetään kulmien ääriviivojen alueen sisältä
pigmentillä.

Sattuuko Microblading?

Kipu on jokaisen kohdalla yksilöllistä, johtuen kivunsietokyvystä ja ihotyypistä. Erityisherkälle iholle toimenpide voi sattua hiukan enemmän kuin normaalille iholle. Toimenpide ei satu varsinaisesti mutta voi alussa tuntua hieman inhottavalta ja ääni vähän kiusalliselta. Ensimmäinen kierros molempiin kulmiin kestää noin 10-15 min. Tämän jälkeen jälkeen laitetaan puudutusnestettä ja jatketaan vielä 1-2 kierrosta johtuen kuinka hyvin iho ottaa vastaan pigmenttiä. Puudutusneste vie suurimman osan mahdollisesta kivusta pois. Melkein jokainen asiakas ei tunne tämän jälkeen kipua.

Käsitellyllä alueella voi esiintyä heti toimenpiteen jälkeen lievää punoitusta, arkuutta ja kutinan tunnetta. Nämä ovat tavallisia reaktioita microbladingin yhteydessä. Haitta on tilapäinen ja häviää yleensä 1-2 päivässä. Jos reaktio jatkuu kauemmin tai jos huomaat muita reaktioita, ota yhteys meihin.

Kotihoito-ohjeet

Ohjeistamme asiakasta välttämään viikon ajan uimista, liikaa hikoilua, saunomista, aurinkoa, solariumia ja meikkiä pitää välttää toimenpide alueeseen 1 viikon ajan. Kuukauden ajan vältä auringonottoa ja valohoitoja. Vältä myös voimakkaita hedelmähappoja, timanttihiontaa, mikroneulausta ja kemiallisia kuorintoja. Toimenpiteen jälkeen n. 24h vuotaa jonkun verran kudosnestettä, jonka jälkeen täytyy puhdistaa alue mahdollisimman useasti vedellä kostutetulla vanulapulla. Jokaisen puhdistuksen jälkeen levitetään pumpulipuikolla hoitovoidetta.Tulevina päivinä noin 2-3 päivän päästä alueeseen muodostuu rupea ja väri näyttää tummemmalta. 5 päivän jälkeen rupi alkaa irtoa itsekseen. Muista että ruven täytyy irtoa itse, et siis saa raapia, rapsuttaa tai hangata pois. Jos alueeseen kutittaa voit lisätä pumpulipuikolla hoitovoidetta, jotta se rauhoittaa aluetta. Ruven tippuessa tuntuu, että kaikki karvat lähtee mukanaan mutta ne tulevat esille kun iho alkaa parantua.

Viikon aikana kulmat ovat erittäin herkät ja alttiit infektiolle, joten käsiä täytyy pestä ennen kuin koskee kulmiaan ja on muutenkin hyvä välttää kulmien turhaa koskemista. Kasvojen aluetta voi pestä normaalisti myös meikin voi puhdistaa normaalisti. Kulmien alueen toimeenpiteen jälkeen on hyvä 1 viikkoa pestä vain miedolla vedellä tai tarvittaessa neutraalisaippualla.

Asiakkaalle annetaan mukaan Phibrows Skin Candy -kotihoitovoidetta, joka hoitaa ihoa, ylläpitää ihoa paremmin ja rauhoittaa ihon kutinaa. Ohut kerros voidetta levitetään iholle 3-5 kertaa päivässäviikon ajan pumpulipuikolla. Huolellinen jälkihoitoa takaa hyvä lopputuloksen.

Jokaiselle asiakkaallemme annetaan microblading -toimenpiteen jälkeen tarkat ja yksityiskohtaiset kotihoito-ohjeet.

Parantumisprosessi

Vahvistus

Pyydämme asiakasta varamaan ensimmäisen hoidon yhteydessä ensimmäisen vahvistusajan. Microblading tehdään iholle aina kaksi kertaa ja vahvistus on tärkeä osa onnistuneisiin kulmiin. Vahvistuskäynnissä varmistetaan tasainen tarttuvuus ja lisätään mahdollisesti pigmenttiä kohtiin, johon on tarvetta. Ensimmäinen vahvistus voidaan tehdä aikaisintaa neljän viikon kuluttua ensimmäisestä Microblading -käsittelystä.

Älä epäröi ottaa yhteyttä

Puuttuiko sivultamme jotain oleellista tietoa? Vaivaako jokin asia? Vastaamme mielellämme kysymyksiin.