Täyteainehoidot

Täyteainehoidot ovat tehokkaita ja turvallisia, ei-kirurgisia esteettisiä hoitoja. Täyteainehoidot syväkosteuttavat ihoasi sisältäpäin ja niillä häivytetään ryppyjä ja juonteita sekä kohotetaan ja muokataan kasvojen piirteitä, kuten leukaa ja poskipäitä. Täyteainehoidot ennaltaehkäisevät ja ne hoitavat ihon ikääntymiseen liittyviä muutoksia. Ihossa on luonnostaan hyaluronihappoa mutta ikääntymisen myötä sen tuotanto elimistössä vähenee, joka näkyy iholla ryppyinä, uurteina, juonteina ja volyymin vähenemisenä huulissa ja kasvojen eri osissa. Ihoon vaikuttavat myös yksilölliset tekijät, hormonit ja elämäntavat, kuten tupakointi, auringon säteilylle altistuminen, ravinto ja lepo.

Täyteainehoidon lähtökohtana on aina esteettisen sairaanhoitajan konsultaatio, jossa tehdään asiakkaalle täyteainehoitoon liittyvä hoitosuunnitelma, joka sisältää asiakkaalle soveltuvan hoidon ja valmisteen sekä käytettävän täyteainemäärän. Myös terveydentilaan liittyvät asiat ja jälkihoito-ohjeet käydään läpi. Asiakkaan iho, ikä ja hoidettava alue ovat lähtökohtia täyteainehoidon suunnittelussa. Lopullinen hoitotulos näkyy muutamien viikkojen kuluttua täyteainehoitojen jälkeen. Täyteainehoidot perustuvat hyvään suunnitteluun, laadukkaaseen hoitoon sekä asiakkaan omaan jälkihoitoon.

Täyteainehoidon ja hoidossa käytettävän täyteaineen valinnalla on merkitystä. Yli 90 prosenttia kaikista maailman täyteainehoidoista tehdään hyaluronihappogeelillä. Täyteaineet eroavat toisistaan koostumuksen ja hyaluronihappopitoisuuden, pysyvyyden sekä käyttötarkoituksen perusteella. Käytän täyteainehoidoissa pääasiallisesti HAEQUE-täyteainetta. HAEQUE on uusi italialainen hyaluronihappopohjainen EU:n laatuvaatimukset täyttävä valmiste. HAEQUE on tuotteena ja valmisteena äärimmäisen laadukas. Laadun takaa täyteainegeelin erityinen rakenne, jonka ansioista geeli leviää ihon eri kerroksiin ja pistoskohtaa ympäröiviin alueisiin. HAEQUE-täyteaineella saadaan optimaalinen ja pitkäkestoinen esteettinen hoitotulos.

Täyteainehoitojen suosio perustuu siihen, että niiden vaikutus näkyy heti hoidon jälkeen. Hoidon vaikutus kestää 3-24 kuukautta. Kestoon vaikuttavat eri tekijät, kuten hoidettava alue, elämäntavat ja metabolia (aineenvaihdunta). Erityisesti huulien alueiden hoitojen vaikutus kestää ensimmäisellä hoitokerralla lyhyemmän aikaa, mikä on kuitenkin normaalia. Ylläpitovaiheessa tarvitaan täyteainetta vähemmin kuin ensimmäisillä hoitokerroilla. Suosittelen muutamaa käsittelyä alkuun kauniin ja esteettisen hoitotuloksen saavuttamiseksi. Asiakkaan omat tavat ylläpitää päivittäin ihon kuntoa ovat tärkeitä tasapainoisen ja tavoitellun hoitotuloksen saavuttamiseksi.

Esteitä täyteainehoidolle on, joten konsultaatioissa kartoitan terveydentilasi. Erityisesti huulien ja suun alueella tehtävät pistoshoidot voivat laukaista yskänrokon (herpes simplex). Suosittelen ennaltaehkäisevää herpes-lääkitystä, mikäli sinulla on ollut kasvojen alueella yskänrokko. Osa täyteaineista sisältää puudutusainetta (lidokaiinia), joka kilpaurheilijoiden on syytä huomioita mahdollisissa doping-testeissä.

Nykyisin poskipäiden korostaminen ja muotoilu on yksi suosituimmista hoidoista. Poskiin saadaan täyteaineilla nostetta ja täyteläisyyttä, jolloin rypytkin hälvenevät luoden ryhtiä, ilmettä sekä virkeyttä kasvoille.

Hoidon aikana kipu on hyvin yksilöllistä. Huulien alue sisältää paljon hermopäätteitä ja näin ollen se on kivulian hoidettavista alueista. Muutoin täyteainehoidot ovat lähes kivuttomia. Kivun lievitykseen on hyviä lääkkeitä ja puudutteita. Konsultaatiossa suunnittelemme sinulle sopivan kivun lievityksen ja mahdollisen puudutteen. Samalla ohjaan sinua niiden oikea-aikaisessa käytössä.

Täyteainehoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä muutaman päivän ajan ohimeneviä oireita, joita ovat lievä punoitus, mustelmat, turvotus, aristus ja kutina/kihelmöinti. Erityisesti huulien alueen turvotus saattaa alussa olla voimakasta ja kestää pidempään.

Täyteainehoidon alussa puhdistan ihon huolellisesti ennen injektointia hoidettaviin alueisiin. Pistotekniikka vaihtelee hoidettavan alueen ja tarpeen mukaan.

Vältä ennen täyteainehoitoa 1-2 viikkoa ja heti sen jälkeen tulehduskipulääkkeitä, kuten asetyylisalisyylihappo, ibuprofeiini (Asperin, Disperin, Burana), Omega-3 kalaöljyvalmisteita, E-vitamiinia ja luontaistuotteita, koska ne lisäävät mustelmia ja verenvuotoa pistoskohdissa.

Täyteainehoidot toteuttaa sairaanhoitajamme Tanja.