Ripset ja kulmat

Kulmien kestovärjäys

Kulmakarvojen kestovärjäys helpottaa arkea ja nopeuttaa aamutoimia. Kulmakarvojen kestovärjäyksellä saadaan kulmiin lisää näyttävyyttä ja väriä. Väri valitaan yhdessä asiakkaan kanssa ja joka sopii hänen omien kulmakarvojen mukaan.

Ripsien kestovärjäys

Ripsien kestovärjäys helpottaa ja nopeuttaa arkea. Kestävärjäyksellä saadaan näyttävyyttä ja tummuutta ripsiin. Ripsienkestovärjäykseen käytämme yleisesti mustaa väriä.

Ripsien ja kulmien kestovärjäys

Ripsien ja kulmien kestovärjäys ja muotoilu helpottavat arkeasi. Kestovärjäys nopeuttaa päivittäistä meikkausta. Väri kestää n. 3-4 viikkoa, jonka jälkeen se voidaan uusia.

Ripsien kestotaivutus                                                                                           

Ripsien kestotaivutus, joka saa ripsesi näyttämään kauniilta ja silmäsi näyttäviltä. Ripsien kestotaivutuksen jälkeen ripset pysyvät elinvoimaisempina sekä kauniisti kaarevina pitkään. Kestotaivutukeen tarvitaan muotti, jonka koko valitaan ripsien pituvuuden mukaan. Muotteja on olemassa kolme kokoa: S, M ja L.
Toimenpide alkaa sillä, että suojataan ensin silmänaluset. Sen jälkeen yläripset ”liimataan” muottiin ja annetaan kuivua. Hetken päästä niihin levitetään ripsille tarkoitettu permanenttiaine ja noin kymmenen minuutin odottelun jälkeen vielä kiinnitysaine. Ripsien kestotaivutus taivuttaa ripset tyvestä alkaen ylöspäin. Ripsien kestotaivutus kestää noin 6-8 viikkoa. Taivutuksen jälkeen viimeistellään mahdollisesti ripset vielä kestovärjäyksellä näyttävän lopputuloksen varmistamiseksi.

Kulmakarvojen laminointi

Kulmakarvojen laminointi avulla kulmiin saa luonnollista tuuheutta ja näyttävyyttä. Asiakkaan kanssa tehdään alkusuunnittelu halutusta lopputuloksesta, värisävystä ja muodosta. Sen jälkeen kulmakarvat puhdistetaan ja käsitellään laminointiaineilla, kestovärjätään ja muotoillaan. Lopuksi kulmiin laitetaan kosteuttava seerumi. Kulmakarvojen laminointi sopii melkein kaikille, mutta siitä ei välttämättä saa niin suurta hyötyä, jos kulmakarvoissa on todella vähän karvoja. Laminoinnissa lopputulos luodaan täysin omista kulmakarvoista.
Laminointi sopii henkilölle, joka haluaa luonnollisesti muotoilla omia kulmakarvoja ilman pysyvää muutosta.
Kulmakarvojen laminointi vaikutus kestää yksilöllisesti ja se vaihtelee 3-8 viikon välillä. Laminointi kestää kauniina noin kolme viikkoa, kulmaväri neljäkin viikkoa. Sen jälkeen väri alkaa haalistua ja laminoinnin vaikutus katoaa. Kestoon vaikuttaa se, kuinka nopeasti oma karva kasvaa. Laminoinnissa käsitellään olemassa olevaa karvaa, joten laminointi kasvaa ulos kulmien mukana.

Seuraavan 48 tunnin aikana laminoinnista tulisi välttää kulmien kastelua, meikkaamista tai voimakasta hikoilua. Liian aikainen vesipesu voi laskea laminoinnin lopputulosta, ja niiden kannattaa antaa rauhassa asettua pari päivää.

Ripsienpidennykset

KLASSISET ripsienpidennykset tehdään yksittäisillä synteettisillä kuiduilla, jotka istutetaan luonnonripsiin yksitellen. Ne näyttävät ja tuntuvat oikeilta ripsiltäsi, mutta pidemmiltä, kaarevammilta ja paksummilta.

VOLYYMIRIPSET eroavat klassisista ripsistä viuhkottamistekniikan vuoksi. Volyymiripsitekniikalla yhteen ripseen voi lisätä 4-8 pidennystä, jolloin saadaan näyttävämpi lopputulos. Volyymiripsikuidut ovat ohuempia ja joustavampia kuin klassiset ripsienpidennykset.

Ripsien valmistautumis-ja kotihoito-ohjeet

Ennen ripsien laittoa:

  • Tule ripsien laittoon mahdollisimman puhtailla ripsillä, mieluiten ilman meikkiä. Vältä myös voiteiden käyttöä silmänympärysiholla saman päivän aikana
  • Poistathan piilolinssit ripsien laiton ajaksi
Ripsipidennysten jälkeen:
  • Käytä puhdistuksessa öljytöntä puhdistusainetta, sillä luonnonripsen pintaan jäävä öljy heikentää liiman pysyvyyttä.
  • Ripsiä pestään siihen tarkoitukseen tarkoitetulla vaahdolla

Ensimmäisten 24 tunnin aikana VÄLTÄ seuraavia asioita:

  • Kuumuus, höyry, sauna, hankaus
  • Vedenkestävien meikkituotteiden käyttäminen ripsissä tai lähellä ripsiä. Näitä ovat esimerkiksi vedenkestävät ripsivärit ja rajauskynä
  • Mekaanisten ripsikihartimien käyttö
  • Kyljellään tai vatsallaan nukkuminen
  • Öljypohjaisten silmän alueen tuotteiden käyttäminen ripsissä tai lähellä ripsiä. Näitä ovat esimerkiksi silmäympärysvoiteet ja seerumit
  • Ripsien ylimääräinen kosketteleminen, vetäminen, hankaus tai liian kovakourainen harjaus

RIPSIENPIDENNYSTEN PESU ON TÄRKEÄÄ

Koska kyseessä on herkkä silmän alue, on siellä paljon bakteereja. Jos ripsienpidennyksiä ei pese, alkavat bakteerit lisääntyä. Silmissä on rähmää ja muuta likaa. Jos siinä on ns. ylimääräisenä ripsienpidennykset, niin ne likaantuvat vieläkin herkemmin.
Lika kertyy ripsien juureen. Tällöin likaa ja rähmää ei välttämättä voi havainnoida, ennen kuin ongelmat ilmaantuvat. Näin voi tulla silmäluomen tulehdus jonka oireina ovat mm. punoitus ja ärsytys.
Tämä on kuitenkin ennaltaehkäistävissä ja vieläpä melko yksinkertaisesti: ottamalla ripsien pesun osaksi iltarutiineja. Ripsiä pestään siihen tarkoitukseen tarkoitetulla vaahdolla. Ripsienpidennykset tulee pestä päivittäin, 1-2 kertaa, ainakin siis illalla ennen nukkumaan menoa. Iltapesu on kaiken A ja O. Ripsienpidennysten kanssa hyvä luomihygienia on tärkeää. Pesu on kuitenkin oikeasti todella helppoa. Ja varsinkin, kun ottaa huomioon, että sen avulla ripsienpidennykset säilyvät kauniimpina pidempään. Hoitaaksesi ja ylläpitääksesi ripsienpidennyksesi mahdollisimman hyvin, erottele ja harjaa ripsesi hellävaraisesti päivittäin. Liian kova harjaaminen saattaa repiä irti omia ripsiä tai pidennyskuituja.

Huoltoväli ripsissä on 2-5 viikkoa, mutta suosittelemme 3 viikon huoltoa. Huoltoväli on kuitenkin yksilöllinen. Silmäripsien kasvukausi kestää 60-90 päivää. Ripset putoavat luonnollisesti kasvunsa päätyttyä, joten 2-5 viikon välein tarvitaan täydentäviä ripsiä korvaamaan pudonneet ripset.
Käytännössä pidennykset putoavat viimeistään, kun oma ripsi kasvaa. Ripsien kasvuaika on keskimäärin 60–90 päivää. Ripsien pysyvyyteen vaikuttaa suuresti se, kuinka hyvin kohtelee ripsiään.